W górę

Smaki regionu

0

Degustacje potraw, warsztaty lepienia pierogów, ozdabiania pierników czy ubijania masła. To tylko niektóre kulinarne atrakcje przygotowane w ramach wydarzenia „Dobre, smaczne, bo lubuskie”. Na tę wyjątkową imprezę zaprasza Regionalne Centrum Animacji Kultury w Zielonej Górze i Muzeum Etnograficzne w Ochli.

Goście odwiedzający Muzeum będą mieli okazje wziąć udział w lekcjach folkloru, zwiedzić muzealne ekspozycje razem z kustoszem oraz spróbować regionalnych produktów na jarmarku, gdzie wystawionych będzie ponad pięćdziesiąt różnych stoisk. Organizatorzy zapewniają, że będzie to międzykulturowa impreza, która wniesie wiele radości i koloru. Do Zielonej Góry przyjadą zespoły z Macedonii, Indonezji, Serbii i Bułgarii, więc oprócz lokalnych zwyczajów będzie można poznać tradycje i folklor z całego świata.

Warto odwiedzić Muzeum Etnograficzne w Ochli, bo jest to jedyne takie Muzeum na Wolnym Powietrzu w zachodniej części Polski. „Dobre, smaczne, bo lubuskie” odbędzie się 15 lipca od  godziny 11.00  do 17.00

Dodaj komentarz

400